pondelok 11. júla 2016

Zaručená správa: Kaliňák odstúpil

Podpredseda vlády a minister vnútra, Robert Kaliňák, syn námorníka a učiteľky, dnes krátko po deviatej hodine ráno oznámil svoje odstúpenie zo všetkých vládnych postov. Robert Kaliňák ďalej vystupuje aj zo strany SMER-SD a verejne vyzval svojich bývalých kolegov z tejto strany, aby tiež opustili stranu i politiku.

Dôvodom na nečakané odstúpenie pravej ruky Roberta Fica je podľa jeho vlastných slov svedomie. Robert Kaliňák už nedokázal ďalej predstierať verejnosti prospešnú činnosť popri kradnutí miliárd EUR. Podľa Kaliňáka SMER-SD a pridružení podnikatelia oberajú Slovensko krádežami a podvodmi o približne 3 - 5 miliárd EUR verejných zdrojov ročne (to je toľko peňazí, koľko pri priemernej hrubej mzde na Slovensku zarobíte za viac ako 300 tisíc rokov práce).

Kaliňák sa tiež priznal k priamej spolupráci a organizovaniu manipulácii s verejnými súťažami, spreneverám a ďalším trestným činom, ktoré smerovali k obohateniu pridružených podnikateľov a členov SMER-SD. Uviedol, že sa radšej podrobí dlhoročnej väzbe akoby musel vysvetľovať svojemu synovi Andrejovi, že jeho otec systematicky okrádal a poškodzoval národ, ktorý mu zveril dôveru.

Odporučil preto aj všetkým ostatným členom SMER-SD, aby sa vzdali snáh o zatĺkanie, na ktoré bude strana pravdepodobne tlačiť. Minister Kaliňák uviedol, že pozrieť sa ráno do zrkadla bez nevoľnosti v žalúdku a byť pozitívnym vzorom pre svoje deti a vnúčatá by malo byť pre každého z nich dôležitejšie ako stovky tisíc či milióny EUR, ktoré za to získavajú.

Po ukončení tlačovej konferencie, kde otázky novinárov neboli dovolené, sa Kaliňák za sprievodu policajtov sám obvinil a nechal zatknúť na blízkej policajnej stanici. Budeme pre vás ďalej sledovať reakcie ako koaličných partnerov, tak i opozičných strán.

((táto správa samozrejme nie je skutočná, rozumej, je to ojeb. Kiež by nebol.))

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára