streda 21. novembra 2012

19. 11. pred rokom


Toto je taký malý emočný exkurz do minulosti. Magický a zmyselný bol tento deň minulý rok. S dievčatami sme spolu bývali slabý mesiac, no sympatie k týmto piatim príšerám, už nejaký ten piatok trvali. Boli opäť na dosah, The Horrors @ Flex, Vienna.

Krátko o

Vydali 3 albumy. Každý iný. Prvý najšpinavší, keď si Posh (rozumej Rhys "Spider" Web) maloval  "Panda Eyes" a hral na klávesy a Faris(ko) sa vyzlečený vrhal do davu. Toma voláme "hore srdcia" (tí, čo niekedy boli v kostole pochopia) Joshua je proste "Strapko" a Joseph (Jožo) je "odborár". Po "Strange House" nahrali komerčne úspešnejšiu "Primary Colours" nasledovanú epickou "Skying".

Z búrlivej garážovky sa stal komplexný kvintet, vlasy už nestáli dupkom, začali šetriť na mejkape, nosiť kvetované košele, skladať melódie a coverovať Beyonce. Kto ich hudbu nepozná (napr. Juro), vedzte, že nie je na prvé počutie. Ale o to prekvapivejšie je to ďalšie a ďalšie. A ďalšie. Je to fascinujúce, ako sa jedna kapela dokáže vyvinúť, v každej etape byť (takmer) zásadnou. S pokojom Angličanov sa elegantne vyhrabali z vidieckej skúšobne priamo na Glastonbury a my ich žerieme. A hudobná kritika je na mojej strane. Jes!
Mohla by som ti písať siahodlhé ódy. Ale za všetko vraví hudba.


No a nasledovala tá Viedeň. Pred samotnými hororsmi hrali naši krajania a obľúbenci The Swan Bride. Teraz si vravia už iba Swan Bride, v lete im vyšiel eponymný album, je tretí v poradí a najlepší z najlepších a odliadnuc od toho, že sama kapela sa o ňom vyjadruje rovnako, naozaj je tomu tak. Pustite si Nowhere Child alebo Ghost of Love a dajte tomu čas.


Chytila som sa jeho topánky

...vravela Katuška po koncerte. Hladina excitovanosti nemerateľná a ja mám fotku s Poshom!

Moja mamina si myslela, že mám fotku s mimozemšťanom



Veľa veľa všelijakých videjok je na jútube. Dokumentov (TENTO za vsetky),  šúty z  koncertov, festivalov a bekstejdžov, ktoré čakajú na vaše zvedavé oči, kľudne sa tomu poddajte.

Keď je mi clivo, počúvam túto. Balada. A Katuška ma občas budí slovami, keď vstaneš uvidíš Fariska.




1 komentár:

  1. Jaj, jak som si zaspomínala! najkrajšie to bolo! A Farisko si nás zapamätal a na Pohode sa na nás pozeral potom.

    OdpovedaťOdstrániť