pondelok 29. decembra 2014

30 rokov vzdelávania a fyziky pre mladých




Trojsten je taká normálna matfyzácka mafia. Už veľa rokov po Slovensku zbierajú najšikovnejších stredoškolákov, ťahajú ich na MatFyz a robia z nich najúspešnejších a najšikovnejších ľudí v Republike. Nepotrebujú na to pobyty v zahraničí, mentorov, miliónové dotácie ani skvelé manažérske skúsenosti (ale tie peniaze by určite pomohli, boli by tretie večere na sústredkách). Proste len chcú, budujú komunitu (takže tu tí ľudia aj radi ostávajú alebo sa sem vracajú) a robia to dobre.
No a FKS je fyzikálnou časťou Trojstenu (to sú tí, ktorí nie sú ani programátori, ani matematici ale vedia aj matematiku, aj programovať).

Spoločenstvo FKS oslavovalo pred Vianocami 30 rokov fungovania a poviem vám, bol dosť zážitok týchto ľudí stretnúť. Mnohých po dlhej dobe (lebo trebárs robia výskum v CERNe alebo v Nórsku), mnohých po kratšej dobe (lebo tiež pijú borovičku) a zvyšných po prvýkrát. Je to ako keď prídete medzi ľudí, ktorí majú veľa spoločného; sú introverti, inteligentní a rozumní, majú radi zábavu medzi svojimi, adrenalín, matematiku a matfyz. Ľudia, ktorí keď sa za sebou ohliadnu, vidia, že tým, čo ich baví, pomáhajú motivovať a vychovávať budúcu generáciu odborníkov pre naše firmy, školy a projekty. Ktorí to nepotrebujú volať success story ani break even aby vedeli, že sú v tom, čo robia, veľmi úspešní.

Borovička sa veľmi rada pridáva ku gratulantom a praje FKS ešte mnoho ďalších skvelých účastníkov, vedúcich a výročí.

Baby pri guláši

Tu to vidíte. Tí ľudia sa normálne bavia a tešia sa, že sú spolu; neriešia biznis ani peniaze, proste len to, čo spolu zažili a čo ich baví

Po 30 rokoch celkom slušný prierez členmi a vedúcimi

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára