piatok 26. decembra 2014

Charitatívny vianočný poker 2014



Charita je super. Poker je super. Aj piť čučo s bezdomovcami je super. Hlavne na Vianoce.

Kadejaké neziskovky a nadácie nám tu celý rok rozprávajú, čo všetko treba pre ľudí na okraji spoločnosti robiť. Niektoré projekty sú fakt zaujímavé (páči sa mi napríklad to nosenie batožiny na stanici) ale podľa mňa ľuďom treba proste dať to, čo chcú. Kto môže vedieť lepšie čo človek potrebuje ako človek sám? No a bezdomovci chcú čučo a cigarety (viď fotografia nižšie).

Nákup charitatívnej pomoci


Keďže vám dnes na takúto akciu nikto nedá dotáciu, museli sme pomôcť sami. Preto borovička so svojimi priateľmi zorganizovala historicky nultý pánsky vianočný charitatívny poker v Bratiske a bolo to super. Za skvelé priestory a pohostinnosť ďakujeme Lukášovi z Hangoutu, za vklad do hry a rozdávanie hmotnej pomoci pánom na fotkách nižšie.
No a priebeh hry bol jasný a jednoduchý; polovica vkladu sa rozdelila medzi víťazov, druhá polovica na nákup proviantu pre bezdomovcov. K tomu whisky, a hlavne borovička.
Hra začína!
Muži zachraňujú svet (chlapci sa hrajú)
Zvláštny smútok víťazov
Najlepšie na celom charitatívnom pokri bolo, samozrejme, rozdávanie darčekov. Bola dosť zima, takže dosť problém nájsť vonku dostatok bezdomovcov. Ale podarilo sa. A, poviem vám, žiaden z nich nikdy nemal takú úprimnú radosť v očiach keď som mu dal gastráč alebo cigánsku, ako keď sme mu dali do jednej ruky čučo a do druhej lacné cigarety. Však viď nižšie.

Bola to naozaj skvelá akcia a verím, že sa nám ju podarí zorganizovať aj o rok. Ak by niekto mal záujem nás podporiť, napríklad čučom, cigaretami, luxusným stolom na poker, pokrovou sadou alebo tak, píšte ;) (ak ste neziskovka a odsudzujete takéto formy pomoci, kľudne píšte tiež, mňa to baví čítať).

A do nového roku vpred s heslom - PIŤ ČUČO NIE JE HANBA!

Najlepší obdarovaný, ktorý dával brutálne vtipy


Aj sme si zaspievali





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára